116_source Veilig parkeren pool Zwembad en sauna bpg Laagste prijs garantie metro roltrap Speciale aanbiedingen 269_source Familie kamers en suites

Omgeving

Hotel Carol is gehuisvest in een historisch gebouwencomplex dat gesitueerd is in de wijk Liben, onderdeel van het 9e arrondissement van Praag. 

Deze van oorsprong 19de eeuwse wijk ontwikkelt zich sinds de omwenteling van 1989 op stormachtige wijze: voormalige fabriekjes en binnenhoven worden gerestaureerd of heringericht en tegelijkertijd verrijzen moderne bedrijven, shoppingmalls en luxueuze appartementen.

De gloednieuwe Gallerie Harfa  ligt op minder dan 300 meter van het hotel. U vindt er een uiterst gevarieerd aanbod aan mode, sport, boeken en techniek in meer dan 160 winkels. Daarnaast heeft deze shoppingmall een bioscoop, een foodcourt en een supermarkt. In de herfst en de winter is er een ijsbaan ingericht en in de lente- en zomermaanden kunt u in het Dinopark terecht. Op het dak van Harfa vindt u een uitgestrekt terras vanwaar u een prachtig uitzicht op de omgeving heeft. 

Iets verderop ligt de multifunctionele O2-arena  die huisvesting biedt aan internationale (sport)evenementen en concerten.
 

Geeft u de voorkeur aan een wandeling door het groen? Dan loopt u vanaf het hotel de andere kant op, om binnen een paar minuten in een uitgestrekt park te belanden. Vanaf het riviertje klimt het park tegen de heuvels op en gaat tenslotte over in de wijngaarden. In het park bevinden zich speeltuinen, een klimcentrum, gazons en een bobbaan (link) die een groot deel van het jaar is geopend. In het weekend moet u zeker de grootste vlooienmarkt van Tsjechië aan de Kolbenovastraat in dit stadsdeel bezoeken.

Wandelend door Liben vindt u de sporen van een vervlogen verleden en de groene gebieden waardoor deze wijk van oudsher omgeven was. Daarnaast kunt u het nieuwe, levendige Praag hier met eigen ogen zien ontstaan. Logeren in hotel Carol betekent daarom dat u zowel de geschiedenis als de moderne gedaanteverwisseling van Praag in uw directe omgeving kunt ervaren.